ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλει τα μηδαμινά μέτρα προστασίας το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου (photos)

Ηράκλειο: Νέα τραγωδία με εργατικό δυστύχημα - 65χρονος οικοδόμος έπεσε από τον 4ο όροφο

«Το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα ένα 65χρονο οικοδόμο, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, μέλη του οποίου βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, «όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας»...

«Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια», τονίζει το Συνδικάτο.

«Απαιτούμε», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς».

«Εκφράζουμε», καταλήγει, «τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.