ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι εργοδότες δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους και κρατούν "ομήρους" τους εργαζόμενους»

Καραθανασόπουλος: «Προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους του Τουρισμού ανασφάλεια και ανεργία στο λαό»

«Σκανδαλώδη προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους του Τουρισμού από τη μια μεριά και από την άλλη ανασφάλεια και ανεργία για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους φέρνει η επόμενη μέρα και το σχέδιο της κυβέρνησης», τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος  στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό πλήρωσαν πολύ ακριβά τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ για τη λαϊκή οικογένεια ήταν «όνειρο θερινής νυκτός» το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή. Οι εισπράξεις στον Τουρισμό έφτασαν τα 16 δισ. ευρώ το 2018, τα πεντάστερα ξενοδοχεία αυξήθηκαν και μειώθηκαν τα μικρά ξενοδοχεία του ενός και δύο αστεριών», προσέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι ήταν στους χαμένους με τις 16 μέρες ευέλικτης απασχόλησης και με το μέσο μεροκάματο που από τα 50 ευρώ το 2011 έπεσε το 2018 στα 39 ευρώ».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «το «θαύμα» του Τουρισμού βασίστηκε στις αιματηρές θυσίες του λαού και των εργαζομένων στον κλάδο που πλήρωσαν πολύ ακριβά και τώρα η κυβέρνηση τους καλεί να πληρώσουν ξανά. Αντίθετα πρέπει να πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι»

Τέλος ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στην τροπολογία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε πως «οι εργοδότες, ενώ δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ομήρους για να συνεχιστεί η κρατική χρηματοδότηση» και γνωστοποίησε ότι «το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» διότι αφορά χρήματα που πρέπει να λάβουν οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.