Neo

Καταψηφίζουν

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καταψηφίζει το Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Καμίνη, να εξηγεί αναλυτικά τους λόγους.

Αντιλαμβανόμενοι το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως μία εθνική πρόκληση που χρειάζεται τις δυνάμεις όλων για να αντιμετωπιστεί, στο Κίνημα Αλλαγής, βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης όταν αντίκρισαν το νομοσχέδιο. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όσα υποστήριξε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, παρατηρώντας ότι «βρίθει προσωπικών διευθετήσεων, αμφιλεγόμενων πρακτικών και παγιώνει ένα καθεστώς αδιαφάνειας», ενώ παράλληλα δεν επιτυγχάνει σχεδόν τίποτα ούτε για τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται, ούτε για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων και των μεταναστών, όπως είπε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, το νομοσχέδιο «δημιουργεί ένα de facto ‘Υπουργείο Μετακλητών Υπαλλήλων’», αφού προσλαμβάνεται μία στρατιά μετακλητών υπαλλήλων σε όλες τις βαθμίδες, όπως καταγγέλλει, «διαιωνίζει τη διαφθορά», αφού συνεχίζεται κατά τον ίδιο η κάκιστη πρακτική των αδιαφανών διαδικασιών σε σωρεία συμβάσεων, χωρίς διαγωνισμούς, «καθιερώνει με κάθε επισημότητα την αδιαφάνεια», αφού δημιουργείται ειδικός λογαριασμός ‘απόρρητων κονδυλίων’ για τις ανάγκες του υπουργείου χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και «παγιώνει τις ‘Μόριες’, αφού όπως λέει, δεν επιτυγχάνει αποσυμφόρηση των νησιών...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.