ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κέικ με καρότο και καρύδια

Μία εξαιρετική συνταγή για κέικ με καρότο και καρύδια.

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 ½  κούπες καρότο τριμμένο
  • 4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. αλάτι
 Υλικά για το γλάσο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κ.σ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα προσθέτοντας το τριμμένο καρότο, το αλεύρι με το baking powder, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας (ή σε φόρμα σιλικόνης) και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την άχνη και το χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα. Με αυτό καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο καρύδι.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.