ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Αλλάζει απότομα το σκηνικό - Πτώση 10 βαθμών και ισχυρές καταιγίδες

Μετά το... βίαιο «κύμα» καύσωνα που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες, το πρωτόγνωρο -για την εποχή- σκηνικό των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών υποχωρεί και αφήνει τη θέση του σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών!

Σύμφωνα με την πρόβλεψη από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 20/05 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν σημαντικά και θα διατηρηθούν έντονα έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 21/05 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επεκταθούν στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές/καταιγίδες) μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 21/5.

Παράλληλα, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 21/05 να είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 20/05 όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη μεταβολής της θερμοκρασίας που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.