ΕΛΛΑΔΑ

«Το ριάλιτι δεν είναι για σχολεία, τις κάμερες να βάλετε μες στα υπουργεία»

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών μαθητών και φοιτητών για το νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές. Οι συγκεντρωμένοι εναντιώνονται στην τοποθέτηση καμερών μέσα στην τάξη, ενώ απαίτησαν τη «λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών, με την επαναλειτουργία των σχολείων».

Στη συγκέντρωση μίλησαν από εκπρόσωποι των Σωματείων των εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε, μεταφέροντας τη στήριξη και αλληλεγγύη του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης.

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία πραγματοποίησαν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και δάσκαλοι, με αίτημα την απόσυρση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου και τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλούς επιστροφής, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος καθηγητές των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και δάσκαλοι ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, φοιτητών, μαθητών και άλλων κινήσεων και πρωτοβάθμιων εργασιακών σωματείων.

Οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι η τροποποίηση αρχικών προβλέψεων του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου για κάποιες κατηγορίες μαθητών, κυρίως ως προς τα όρια του αριθμού παρουσίας τους στις αίθουσες, είναι μεν μια εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα και να αναθεωρηθούν και άλλες διατάξεις του, ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ακόμη καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και ασφαλή επιστροφή στις αίθουσες.

 

Οι εκπαιδευτικοί με συνθήματα, χειροκροτήματα, θεατρικά δρώμενα με κάμερες στο δρόμο και με καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους κατέληξαν, μέσω της Εγνατίας Οδού και των οδών Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου, έξω από το ΥΜΑΘ, όπου και ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.