ΕΛΛΑΔΑ

«Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και γονιών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, φοιτητές και γονείς στο κέντρο της Αθήνας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Οι συγκεντρωμένοι εναντιώνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με αίτημα να «μην εφαρμοστεί η τροπολογία που μετατρέπει τη σχολική τάξη σε ριάλιτι».

Οι ομοσπονδίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για «έλλειψη διάθεσης διαλόγου από το υπουργείο», ενώ οι «διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας».

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για «εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ».

Πανό κατά της τροπολογίας τοποθετήθηκε στα Προπύλαια.

Οι εκπαιδευτικοί, επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία Κεραμέως για την αναμετάδοση μαθημάτων, εκφράζοντας ισχυρές επιφυλάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ τονίζουν τον «αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ρύθμισης».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», «Πάρτε πίσω την τροπολογία, δεν θα μπούνε κάμερες μέσα στα σχολεία».

Η πορεία κατέληξε μπροστά στο κτίριο της Βουλής, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη κινητοποίηση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φοιτητές διαδήλωσαν - τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας - ζητώντας την απόσυρσή του, ενώ απαίτησαν «τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας».

Οι διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ενώ συμμετείχαν τα σωματεία ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.