ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο πρώτος αθλητής Σούμο που πεθαίνει από τον φονικό ιό

Κορωνοϊός: Έχασε τη ζωή του 28χρονος παλαιστής Σούμο

Ένας 28χρονος παλαιστής Σούμο έχασε τη ζωή του «χτυπημένος» από κορωνοϊό και έγινε έτσι ο πρώτος αθλητής του εν λόγω αθλήματος που απεβίωσε από τον θανατηφόρο ιό, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK την Τετάρτη, επικαλούμενος την ιαπωνική Ομοσπονδία Σούμο.

Ο παλαιστής Σούμο, ονόματι Κιγιοτάκα Σομπούσι, νοσηλευόταν από τον περασμένο μήνα και πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Τόκιο λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, όπως ανέφερε ο NHK. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2007. Τον Απρίλιο, η Ομοσπονδία Σούμο της Ιαπωνίας (JSA) ανακοίνωσε ότι πέντε παλαιστές είχαν εξεταστεί και βρεθεί θετικοί για τον ιό. Δεν είναι σαφές εάν οι άλλοι παλαιστές έχουν κάνει πλήρη ανάκαμψη.

Την περασμένη εβδομάδα, η JSA ανακοίνωσε ότι το καλοκαιρινό τουρνουά Grand Sumo, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί 24 Μαΐου-7 Ιουνίου στο Ryogoku Kokugikan του Τόκιο, ακυρώθηκε λόγω της κορωνοϊού. Το εαρινό τουρνουά Grand Sumo της Οζάκα τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.