ΕΛΛΑΔΑ

Υδροξυχλωροκίνη... με το «έτσι θέλω» ο Μπολσονάρου, παρακάμπτοντας τον ΠΟΫ!

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε τις ΗΠΑ στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες άλλους 807 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού σε 24 ώρες, δηλαδή απολογισμό υψηλότερο από αυτόν που καταγράφηκε στις ΗΠΑ, που ανήλθε σε 620 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων «Reuters».

Η Βραζιλία κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με 376.669, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 1.706.226 κρούσματα. Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 23.522, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, ενώ στις ΗΠΑ έχει φθάσει τους 99.805.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζει να συνιστά τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του νέου κορωνοϊού, παρά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να αναστείλει προσωρινά τις κλινικές δοκιμές με το σκεύασμα αυτό για προληπτικούς λόγους.

Έπειτα από την έντονη πίεση που άσκησε ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έγγραφο το οποίο συνιστούσε τη χρήση της χλωροκίνης και της υδροξυχλωροκίνης σε ήπιες περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, παρά την έλλειψη πειστικών τεκμηρίων για την αποτελεσματικότητά τους. Η απόφαση πυροδότησε θύελλα επικρίσεων από πλευράς της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πάντως ότι επισπεύδει κατά δύο ημέρες τους περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια προς τις ΗΠΑ από τη Βραζιλία. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τροποποιεί την ημέρα και την ώρα έναρξης της ισχύος του μέτρου στις 23.59 της Τρίτης 26ης Μάη (ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ - στις 6.59 αύριο Τετάρτη 27/5 ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.