ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την αρχή κάνει αύριο η Γερμανία

Κορωνοϊός: Ο... χάρτης της επιστροφής στο ποδόσφαιρο

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για την... επιστροφή τους μετά την αναγκαστική διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού. Το Reuters, λοιπόν, κατέγραψε την κατάσταση στα πρωταθλήματα της Ευρώπης λίγο πριν την επανέναρξή τους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η σεζόν της Bundesliga θα ξαναρχίσει αύριο, 16 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η γερμανική ομοσπονδία (DFL), καθιστώντας το, ως πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ξαναρχίσει εν μέσω της πανδημίας. Η DFL είπε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, χωρίς να επιτρέπονται θεατές στα γήπεδα. Οι ημιτελικοί του γερμανικού Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιουνίου, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου.

ΑΓΓΛΙΑ: Οι 20 ομάδες της Premier League έχουν συζητήσει τα σχέδια για επανάληψη προπονήσεων τον Μάιο, από την Δευτέρα, ακολουθούμενες από μια πιθανή επιστροφή στη δράση τον Ιούνιο. Ωστόσο δεν μπορεί να ληφθεί κανένα μέτρο έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων. Οι σύλλογοι ενημερώθηκαν ότι μια ενδεχόμενη επανάληψη των αγώνων, θα γίνει μόνο σε ουδέτερες έδρες, εγκεκριμένες από άποψη υγείας και ασφάλειας, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορούν ακόμα να βρεθεί τρόπους αυτό να αλλάξει.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η La Liga δήλωσε στις 4 Μαΐου ότι οι ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν προπόνηση σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο που είχε συμφωνήσει με τις αθλητικές και υγειονομικές αρχές της Ισπανίας. Ελπίζει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα τον Ιούνιο.

ΙΤΑΛΙΑ: Εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία για το εάν η Serie A μπορεί να επανεκκινήσει, με υπουργούς της κυβέρνησης, την ιταλική ομοσπονδία, το πρωτάθλημα Serie A και τους συλλόγους να δίνουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Οι σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ομαδική προπόνηση από τις 18 Μαΐου, αλλά το ιατρικό πρωτόκολλο της ιταλικής ομοσπονδίας, το οποίο περιγράφεται ως «ανεπαρκές» από τον υπουργό Αθλητισμού Βιτσένζο Σπανταφόρα παραμένει ένα κρίσιμο σημείο. Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν υπέρ της επανέναρξης της σεζόν στις 13 Ιουνίου εν αναμονή της έγκρισης της κυβέρνησης.

ΓΑΛΛΙΑ: Η σεζόν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση και η Παρί ΣΖ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Η Λιόν ανέφερε ότι θα απαιτήσει αποζημίωση μετά τον ευρωπαϊκό της αποκλεισμό. Αμιέν και Τουλούζ απείλησαν επίσης να κινήσουν νομική δράση.

ΕΛΛΑΔΑ: Οι παίκτες μερικών από τους 14 συλλόγους της ελληνικής Super League ξεκίνησαν προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους σε μικρά γκρουπ στις 5 Μαΐου ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης. Οι ομάδες ελπίζουν ότι η σεζόν θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου εν αναμονή άδειας από την κυβέρνηση.

ΚΥΠΡΟΣ:
Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας δήλωσε στο Reuters ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες για να συζητήσει την επανάληψη των αγώνων. Οι ομάδες μπορούν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις από τις 18 Μαΐου αλλά μόνο σε ανοιχτούς χώρους και πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες απόστασης....

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.