ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 1,5 εκατ. τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τους 95.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ...

Τραγικές στιγμές συνεχίζουν να βιώνουν οι ΗΠΑ, καθώς ο ρυθμός θανάτων από την πανδημία στην ισχυρότερη οικονομικά χώρα της γης συνεχίζει αμείωτος, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Worldometer, που ανανεώνει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα του ιού παγκοσμίως, οι νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού (αλλά και του ανεπαρκέστατου συστήματος υγείας της) μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 93.500 και τα κρούσματα να είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο, με τον ανεκδιήγητο Τραμπ να δηλώνει θρασύτατα ότι αυτός ο αριθμός αποτελεί «παράσημο»...

Συγκεκριμένα, ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στις ΗΠΑ έφθασε πλέον τους 93.542 νεκρούς, με τη χώρα να παραμένει μακράν εκείνη που θρηνεί τα περισσότερα θύματα σε απόλυτο αριθμό, ενώ τα συνολικά κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέχρι αυτή τη στιγμή να ανέρχονται στα 1.571.018. Μάλιστα, εάν η μακάβρια λίστα των θανάτων συνεχίσει να αυξάνεται με τέτοιους ρυθμούς, δυστυχώς πολύ σύντομα οι ΗΠΑ θα γίνουν η πρώτη (και ίσως η μοναδική) χώρα που θα ξεπεράσει τους 100.000 νεκρούς.

Μάλιστα, κατά τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 113.000 την 13η Ιουνίου. Η νέα στατιστική προβολή, που δημοσιοποιήθηκε χτες, ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και ανακοινώνουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, αφήνει να εννοηθεί πως θα χαθούν άλλοι 22.000 Αμερικανοί μέσα σε 25 μέρες.

Οι αριθμοί των θυμάτων που ανακοινώθηκαν χτες Τρίτη και προχτές Δευτέρα ήταν χαμηλότεροι (820 και 759 αντίστοιχα).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.