ΚΟΣΜΟΣ

Ο Υπουργός Εξωτερικών και ο εξ απορρήτων του προέδρου της Χιλής!

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο στελέχη της κυβέρνησης στην Χιλή!

Σε καραντίνα ανακοίνωσαν ότι θα τεθούν δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης στη Χιλή, εξαιτίας της επαφής τους με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, με τον έναν εκ των δύο να είναι ο υπουργός Οικονομικών!

Τα δύο στελέχη ήρθαν σε στενή επαφή με μέλη του Κογκρέσου της χώρας, για τα οποία πληροφορήθηκαν κατόπιν ότι επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ο Ιγνάσιο Μπριόνες, ο υπουργός Οικονομικών, και ο Φελίπε Γουόρντ, γενικός γραμματέας της προεδρίας, γνωστοποίησαν αμφότεροι μέσω Twitter πως μολονότι οι διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν επέστρεψαν αρνητικές, θα παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον ώσπου να γίνει δεύτερη εξέταση που θα επιβεβαιώσει πως δεν έχουν προσβληθεί. Τουλάχιστον 23 μέλη του Κογκρέσου θα τεθούν επίσης σε καραντίνα, αφού συναντήθηκαν με τους κοινοβουλευτικούς που έχουν μολυνθεί, ανέφερε η εφημερίδα El Mercurio.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά από το σπίτι», καθώς είναι «μακρύς ο κατάλογος των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε επειγόντως αυτή τη δύσκολη περίοδο», τόνισε ο Μπριόνες σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Μπριόνες έχει κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση του πακέτου τόνωσης της οικονομίας — αξίας σχεδόν ίσης με το 7% του ΑΕΠ της χώρας της Λατινικής Αμερικής, που καταλαμβάνει την πρώτη της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις εξαγωγές χαλκού. Ο Γουόρντ είναι ο εξ απορρήτων του προέδρου της Χιλής, του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Στη Χιλή είχαν καταγραφεί μέχρι την Κυριακή συνολικά 450 θάνατοι από τον κορωνοϊό, επί συνόλου 43.781 κρουσμάτων. Οι υγειονομικές αρχές επέβαλαν την Παρασκευή πλήρη καραντίνα στο Σαντιάγο, μητροπολιτική περιοχή 6 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει εκθετική αύξηση ενώ έρχεται ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.