ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης τίθεται η περιοχή

Κορωνοϊός: Σε «συναγερμό» ξανά η Νέα Σμύρνη Λάρισας - Καταγράφηκαν 35 κρούσματα

Νέο «καμπανάκι» και έντονη ανησυχία προκάλεσαν τα 35 νέα κρούσματα που βρέθηκαν, ύστερα από 637 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν για κορωνοϊό, στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Στην έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Επίσης, έπειτα από συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως:

α) Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου - Ζάνου - Πεζόδρομος (αριστερά) - Πεζόδρομος (δεξιά) - Μεσοράχης - Βοιβηίδος - Κάδμου - Δάφνης - Πεζόδρομος (αριστερά) - Πεζόδρομος (δεξιά) - Πεζόδρομος (αριστερά) (Εκάτης και Εκάβης) - Πεζόδρομος (δεξιά) - Πεζόδρομος (δεξιά) - Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου - Δημοσθένους (σύνορα με σχολείο) (ΑΡ) - Αντιγόνης ως τέρμα - Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης - Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τα εξής μέτρα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15 Μάη και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
- Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.
- Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ.) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.
- Οι Κινητές Ομάδες Υγείας από τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν σήμερα δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.