ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κραμπλ μήλου

Μία εξαιρετική συνταγή για κραμπλ μήλου.

Υλικά

  • 6-7 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. βούτυρο (για το σοτάρισμα)
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 180 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1εκ. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα. Σε στρογγυλό πυρέξ ή φόρμα του κέικ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω το μίγμα των μήλων.

Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα "ψίχουλα" της ζύμης. Ψήνουμε στο φούρνο για 35'-40'.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.