ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει δικαιολογία για λιτότητα...

Να πιέσουν όλοι ώστε να εγκριθεί αυτούσια η πρόταση της Κομισιόν

Την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης χαιρέτισαν στο Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να καλεί τώρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε να εγκριθεί η πρόταση χωρίς καθυστερήσεις, περικοπές και αστερίσκους.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αυτά τα χρήματα δεν θα πρέπει να κατευθυνθούν στην κάλυψη ‘τρυπών’ του προϋπολογισμού, ή ‘πελατειακού χαρακτήρα’ επιλογές των υπουργών, αλλά για τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο και θα πρέπει να τύχει ευρέος διαλόγου τόσο στη Βουλή, όσο και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για ένα ‘γενναίο πρόγραμμα’ το οποίο γίνεται με τον σωστό τρόπο, αφού έχει να κάνει με χορηγήσεις και όχι με νέα δάνεια, κάτι για το οποίο επέμειναν πολύ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και η Φώφη Γεννηματά, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Το σημαντικό είναι οι πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί των κρατών να ολοκληρώσουν χωρίς καθυστερήσεις και αστερίσκους αυτήν τη διαδικασία και προφανώς στη συνέχεια αυτό να οδηγήσει σε διανομή χρήματος εκεί που το έχουμε ανάγκη», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πια δικαιολογία για λιτότητα στην Ελλάδα για μεγάλη ύφεση», αντίθετα θα πρέπει να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, και να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Για ‘πολύ θετική εξέλιξη’ μίλησε και ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. «Το γεγονός επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να βγει στις αγορές και να δανειστεί η ίδια, χωρίς να μεταβιβάζει το χρέος αυτό στους ισολογισμούς των κρατών μελών, αλλά προβλέποντας την αποπληρωμή του μέσω νέων Ευρωπαϊκών πόρων είναι κάτι το πρωτοφανές. Αποτελεί ένα άλμα προόδου για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, γι’ αυτό και οι όποιες αντιδράσεις από τις λεγόμενες ‘φειδωλές’ χώρες θα πρέπει να καμφθούν», υποστήριξε ο ίδιος μεταξύ άλλων, καλώντας άπαντες από τη δική του ο καθένας θέση στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, να πιέσει, ώστε να γίνει ομοφώνως αποδεκτή η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και με ισχυρή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης σε μία κρίσιμη στιγμή για τους λαούς της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.