ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλαξε ο φασισμός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...

Νέο εθνικιστικό μόρφωμα ιδρύει ο Κασιδιάρης

Το δικό του εθνικιστικό μόρφωμα ανακοίνωσε ότι ιδρύει ο  Ηλίας Κασιδιάρης επισημοποιώντας τη ρήξη του με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, με τη  φιλοδοξία  να γίνει ο ηγέτης στον εθνικιστικό/φασιστικό χώρο, η αποχώρηση έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Λαγού, επιδιώκοντας να «πετάξει» τα ποινικά «βαρίδια» (δολοφονία Φύσσα, επίθεση στους Αιγύπτιους αλλιεργάτες, επίθεση στο ΠΑΜΕ κ.ά).

Μιλώντας σε βίντεο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσίασε τις βασικές θέσεις του μορφώματος που φτιάχνει, λέγοντας ότι «δεν μετέχει πια στη Χρυσή Αυγή«, γιατί «δεν έγινε δεκτή η πρότασή του για πλήρη αναδιοργάνωση και «υπήρξε απόλυτη διαφωνία».

Οι «θέσεις» του μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη, «πατούν» στην φρασεολογία και τη γραμμή της νεοναζιστικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, κάνουν αναφορά σε σχέδια «αφανισμού της Ελλάδος», «προσέλκυση επενδύσεων μέσω της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», ώστε να γίνει «πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υποστηρίζει πως είναι... «υπεύθυνη πατριωτική δύναμη» που έχει «ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα». Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάργς λέει ότι στην ομάδα του θα συμμετέχουν «πρόσωπα υψηλού επιπέδου», ώστε να φτιαχτεί ένα «σύγχρονο εθνικό κόμμα, σαν αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη», εννοώντας τις κυβερνήσεις σε Ουγγαρία και Αυστρία, ή όπως η παράταξη της Λεπέν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.