ΕΛΛΑΔΑ

«Η κυβέρνηση εξασφάλισε στο τουριστικό κεφάλαιο τη φθηνή εργασία 360.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων»

Παπαγεωργίου: «Καλούμαστε να δουλέψουμε για 400 το μήνα και με αυτά να βγάλουμε το χειμώνα»

Τη «μεσιτεία προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου» που αποφάσισε η κυβέρνηση «πουλώντας τόσο φθηνά την εργατική δύναμη 360.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων», κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Tουρισμού - ξενοδοχείων Αττικής και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού.

Ο κ. Παπαγεωργίου, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ο κάθε μεγαλοεργοδότης είτε είναι στην εστίαση είτε στα ξενοδοχεία, θα μπορεί πλέον να απασχολεί τους εργαζόμενους, όσο, όποτε και όπως θέλει, χωρίς κανένα περιορισμό και με τη συμμετοχή του κράτους στους μισθούς ή τις ασφαλιστικές εισφορές».

«Όχι μόνο δεν προστατεύεται κανένα εργασιακό δικαίωμα», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου, «αλλά οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό καλούνται να δουλέψουν για 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή για 1.200 ευρώ το τρίμηνο της περιόδου, και με αυτά τα λεφτά να περάσουν ολόκληρο τον χειμώνα!».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έβαλε και ένα πλαφόν 50 ημερών εργασίας προκειμένου οι εποχικοί εργαζόμενοι να πάρουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας την περίοδο του χειμώνα. Την ίδια ώρα», σημείωσε, «το τουριστικό κεφάλαιο που δεν πλήρωσε τίποτα στην περίοδο της πανδημίας, μετρά κέρδη, μόνο τα τελευταία 6 χρόνια, της τάξης των 120 δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση των χιλιάδων εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.