ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«...Σημεία και τέρατα για τα δάνεια κρατικής εγγύησης, οι προϋποθέσεις των τραπεζών αποκλείουν τους περισσότερους»

Παππάς: «Τζίφος η στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων»

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βλέπουν τον ουρανό να τους πέφτει στο κεφάλι, λεφτά ακούν και λεφτά δεν βλέπουν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο κ. Παππάς «ακόμα και το οικονομικό ρεπορτάζ εφημερίδων, οι οποίες ασπάζονται το γενικότερο κυβερνητικό αφήγημα, έχουν διαπιστώσει το αδιέξοδο της πολιτικής Μητσοτάκη, την ανεπάρκεια των μέτρων και το “τζίφος” που ακούγεται από πάρα πολλές επιχειρήσεις και εργαζόμενους αυτές τις ημέρες». Συμπλήρωσε ότι μόλις 800 με 900 χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν το βοήθημα από το 1,8 εκατομμύριο των εργαζομένων που είχε ανακοινωθεί στην αρχή, μόνο 50 χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στο τελικό στάδιο της αίτησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ για τα δάνεια με κρατική εγγύηση ακούγονται «σημεία και τέρατα», καθώς οι προϋποθέσεις που τίθενται από τις τράπεζες αποκλείουν την πλειονότητα των ενδιαφερομένων και τα χρήματα καταλήγουν σε όσους δεν τα έχουν ανάγκη.

«Είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε μια ύφεση της τάξης του 10% με μέτρα 2% του ΑΕΠ; Στην κυβέρνηση έχει υπερισχύσει η λογική του να αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, να αποκλείσουμε από τη βοήθεια τις επιχειρήσεις “ζόμπι”, όπως τις χαρακτήρισαν, και να κρατήσουμε το δημόσιο χρήμα για όσες επιβιώσουν», τόνισε ο Νίκος Παππάς. Προσθέτοντας πως «η μόνη διέξοδος που έχει δοθεί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών».

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι για να αποφευχθεί η καταστροφή «χρειαζόμαστε μία πάρα πολύ συγκροτημένη παρέμβαση, η οποία πέραν της ενίσχυσης πρέπει να περιλαμβάνει και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, όπως ο ΒΟΑΚ, ο Ε65, η Πατρών – Πύργου, το μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας, να συμβάλουν στην εισροή ευρωπαϊκού χρήματος και να βελτιώσουν τη συνολική παραγωγικότητα της οικονομίας».

Τέλος, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων για την ανάδειξη και τη διεκδίκηση λύσεων στα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.