ΕΛΛΑΔΑ

Απαιτούν τα 10 στρέμ. «να γίνουν χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπως ήταν προγραμματισμένο χρόνια»

Πέραμα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία χωματερής

Νέα κινητοποίηση στο Δημαρχείο, στις 11:00 το πρωί, αλλά και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποιούν σήμερα στο Πέραμα φορείς της πόλης ενάντια στη δημιουργία χωματερής που ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε πλήρη συμφωνία με τη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) και τον δήμαρχο κ. Λαγουδάκη, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων εντός οικιστικού ιστού, πίσω από το 1ο Λύκειο Περάματος που εκτείνεται μέχρι το παλιό νεκροταφείο της πόλης.

Χτες το πρωί, φορείς της πόλης, που υπογράφουν και σχετικό κοινό κείμενο, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. Οι κάτοικοι του Περάματος απαιτούν τα 10 στρέμματα να γίνουν χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και χρόνια.

Η μετατροπή του σε χωματερή και συγκεκριμένα σε «Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» (ΣΜΑ) προβλέπεται στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συζητείται στη Βουλή.

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματα των φορέων εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, που χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις δηλώσεις του δημάρχου, τονίζοντας ότι «έφτασε να λέει απαράδεκτα ψέματα, όπως ότι η απόφαση για τη δημιουργία του ΣΜΑ είχε αποφασιστεί από τον κομμουνιστή δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο, πριν από 17 ολόκληρα χρόνια! Άλλωστε, η ίδια η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι αυτή υπέδειξε το παλιό νεκροταφείο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει εκεί η νέα χωματερή. Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί ο χώρος του παλιού νεκροταφείου να γίνει χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.