12/05/2020@15:17
Πίτα με τυρί και πατάτες
Μία εξαιρετική συνταγή για πίτα με τυρί και πατάτες.
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
4 πατάτες
100ml γάλα
6 κ.σ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το σκόρδο και λεπτοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Σε μια κατσαρόλα με νερό να καλύπτει τις πατάτες, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις χτυπάμε με 50ml γάλα και 4 κ.σ. τυρί να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν. 40 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,
Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους. Υλικά 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα 20γρ. ρίζα τζίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο 2 φύλλα φασκόμηλο 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών
Φτιάχνουμε Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα και τα απολαμβάνουμε σε μια διαφορετική. Βάζουμε και φρέσκια μυζήθρα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr',
Θέλετε να δώσετε νέα διάσταση στις πατάτες που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη; Αυτές οι πατάτες, εμπνευσμένες από τις ισπανικές patatas bravas θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id:
Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3
Η γευστική και αρωματική κίτρινη κολοκύθα γίνεται πολύ νόστιμη γλυκιά πίτα. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό έχουμε 2 παραλλαγές της κλασικής συνταγής. Υλικά 8 φύλλα για πίτες, χωριάτικα (του εμπορίου ή