ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά»

Πλακιωτάκης: «Δεν απελευθερώνεται η μετακίνηση σε Σαλαμίνα, Εύβοια, Λευκάδα»

Η απελευθέρωση στις μετακινήσεις δεν αφορούν στην Εύβοια, στη Λευκάδα και στη Σαλαμίνα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται οι ανακοινώσεις για την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο ίδιος, πάντως, υπενθύμισε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη.

Ειδικά στις μετακινήσεις προς την Σαλαμίνα, την Εύβοια και τη Λευκάδα, όπου μπορεί κάποιος να φτάσει με αυτοκίνητο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για νησιά, οπότε ισχύουν μέχρι νεωτέρας οι απαγορεύσεις όπως ισχύουν για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν, και τόνισε ότι ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου σε κάποιο νησί, δεν μπορεί να πάει ακόμα στην επιχείρηση του καθώς τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά.

Για τα ταξίδια με πλοία, δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, κάτι που όπως σημείωσε θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και ταξιδιώτες σε όλους τους χώρους του πλοίου, ακόμα και στο κατάστρωμα.

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, τόνισε ότι δεν επιτρέπονται τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, παρά μόνο όσα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.