Neo

«Πρόβα συναίνεσης» μεταξύ Κικίλια-Ξανθού

Παρότι τα αίματα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανάψει για τα καλά -και σε όλα τα μέτωπα- το κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης που έχει εμπεδωθεί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προκατόχου του, Ανδρέα Ξανθού, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά στη Βουλή. Στη συζήτηση που διεξήχθη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να σηκώσουν τους τόνους και επέμειναν στην ουσιαστική συζήτηση.

Ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τα 35 λεπτά της ομιλίας του, απέφυγε κάθε αναφορά είτε στην αντιπολίτευση είτε στις «μέρες» του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση, ενώ ακόμη κι όταν αναφέρθηκε στον αριθμό των κλινών ΜΕΘ που παρέλαβε, υπογράμμισε με νόημα πως «αυτό δεν αποτελεί μομφή στην προηγούμενη ηγεσία, το πρόβλημα είναι διαχρονικό σε όλη την μεταπολίτευση».

Εξίσου μετριοπαθής ήταν και ο Ανδρέας Ξανθός, που τόνισε πως «ήταν θετικό ότι υιοθέτησε την άποψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων» οι οποίοι και «εισηγήθηκαν έγκαιρα την υιοθέτηση μέτρων» εκτιμώντας πως «ήταν μια σωστή στρατηγική η οποία απέδωσε». «Στην αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι υπήρξε ένα κλίμα κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης», πρόσθεσε -επίσης με νόημα- ο Ανδρέας Ξανθός, υπενθυμίζοντας ότι «και η αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο των φορέων σε αυτή την φάση έδειξαν την απαραίτητη υπευθυνότητα». «Έτσι», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «αποφύγαμε τα χειρότερα». Μάλιστα ανέφερε όσα έγιναν στην Λομβαρδία, επισημαίνοντας ότι «η Λέγκα του Βορρά και ο Σαλβίνι πήγαν σε σκληρή κόντρα. Αμφισβήτησαν τα μέτρα της κυβέρνησης Αυτό έπαιξε ρόλο στην μορφή του πήρε η πανδημία εκεί». Ακόμη κι όταν αναφέρθηκε σε φαινόμενα «κυβερνητικής αλαζονείας», ο Ξανθός φρόντισε να υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να επαίρεται», διευκρινίζοντας όμως πως «δεν εννοεί τον υπουργό Υγείας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.