ΕΛΛΑΔΑ

Πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, στις 12:05 περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και έφτασαν μέχρι το γραφείο του δημάρχου, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Οι δράστες πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανέβασε ανάρτηση σχετικά με τη σημερινή ενέργειά του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία αναφέρεται σε όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στην Αγία Παρασκευή και στην Κυψέλη.

Αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανέβασε ανάρτηση σχετικά με τη σημερινή ενέργειά του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Στην Αγία Παρασκευή πάλι, στο ίδιο κλίμα, οι δυνάμεις καταστολής σάρωσαν τον κόσμο που απλά βγήκε να αναπνεύσει. Και εκεί ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αφού πέρασε από το στάδιο των ανόητων απειλών κατά των κατοίκων, αφού ανακάλυψε «εισαγόμενους ταραξίες» σήκωσε την παντιέρα της καταστολής και της μαύρης φοβικής προπαγάνδας. Πίσω βέβαια από την «αγανάκτησή» του κρύβονται τα σχέδια για ανάπλαση της πλατείας, για πολλαπλασιασμό των τραπεζοκαθισμάτων, για εξυπηρέτηση τοπικών συμφεροντων από αυτά που τόσο συνηθισμένα είναι στον βούρκο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η απάντηση που έλαβε ήταν η πρέπουσα και ιδιαίτερα ταπεινωτική. Δεν του πέρασε, τα ΜΑΤ δεν πέτυχαν τον στόχο τους, η βάση επέβαλε την επιλογή της».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του «Ρουβίκωνα», εδώ.

Αργότερα, μέλος του «Ρουβίκωνα» με ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε μεταξύ άλλων, για την παρέμβαση στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής:

«Άτομα της ομάδας βρήκαν τον δήμαρχο Ζορμπά τον αντιδήμαρχο Σάρκουλα και όλους τους παρατρεχάμενους στο γραφείο του δημάρχου στον 2ο όροφο.

Η παρέμβαση κράτησε για πολλή ώρα αφού έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα "συνομιλία" με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τα τελευταία γεγονότα στην πλατεία του Αη Γιάννη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε μπροστά στην ομάδα πως δεν κάλεσε ποτέ αυτός την αστυνομία, πως καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας και δεν πρόκειται να το επιτρέψει για 2η φορά.

Η συνομιλία έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο θα ανέβει αργότερα.

Στην είσοδο του δημαρχείου έφτασαν ομάδες ΔΙΑΣ οι οποίες δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα μέλη της ομάδας απ'το να φύγουν καθώς στην παρέμβαση συμμετείχαν πάρα πολλά άτομα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.