ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, όσπρια και γιαούρτι

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψητά παντζάρια, όσπρια και γιαούρτι.

Υλικά

  • 4 παντζάρια μέτρια
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 250 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια, ρεβίθια και φακές ανάμεικτα
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι από ξυνόμαυρο σταφύλι
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 2 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους. Χρειαζόμαστε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σταυρωτά, το ένα πάνω στο άλλο. Τοποθετούμε επάνω τα παντζάρια με τη φλούδα τους, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σαν πακέτο και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε και αυτά σε διπλό αλουμινόχαρτο, ραντίζοντας με λάδι και ξύδι. Κλείνουμε το πακέτο και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού εάν έχουν ψηθεί.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μαυρομάτικα τα ρεβύθια και τις  φακές χωριστά, γιατί έχουν διαφορετικούς χρόνους μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Όταν ψηθούν τα λαχανικά, ανοίγουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο  Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τα υγρά των ψημένων κρεμμυδιών. Προσθέτουμε τα βρασμένα όσπρια και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.