ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Κεφαλογιάννης

«Σε έναν μήνα θα είναι έτοιμο το πλήρες σχέδιο της ΕΕ για τις πτήσεις εξωτερικού»

Στο σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό, αλλά και στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το πλήρες πλάνο της ΕΕ για τις πτήσεις εξωτερικού θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η σύσταση της Κομισιόν είναι να μην υπάρχουν αποστάσεις εντός των αεροπλάνων, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και να υπάρχει περιορισμός των κινήσεων εντός της καμπίνας. «Από εκεί και πέρα εναπόκειται στα κράτη μέλη να εξειδικεύσουν και να εφαρμόσουν τις συστάσεις, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικές διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες για τον τουρισμό και τις μεταφορές, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι είναι κάτι που εξετάζεται τονίζοντας ότι αν οι σχετικές συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερήσουν, τότε η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο προκειμένου να γίνει γρήγορη επανεκκίνηση του τουρισμού.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί το άνοιγμα με τις αγορές και τις χώρες εκείνες που βρίσκονται σε καλό επιδημιολογικά επίπεδο προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε όσα η Ελλάδα κατάφερε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης προσδιόρισε χρονικά το πλήρες σχέδιο της ΕΕ για τις πτήσεις εξωτερικού τουλάχιστον σε ένα μήνα από σήμερα. «Αν θέλουμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά, ο Ιούνιος δεν υφίσταται» είπε χαρακτηριστικά ως προς τις πτήσεις και τον τουρισμό από το εξωτερικό ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του εσωτερικού τουρισμού, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να αποφασιστούν κίνητρα που θα τον τονώσουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.