ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία»

ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΔ-ΚΙΝΑΛ εξευτέλισαν Κοινοβούλιο και Σύνταγμα με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας»

Για «εξευτελισμό» του Κοινοβουλίου και του Συντάγματος από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, με την «παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή διαδικασία της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Βουλής «οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχόλιο του ότι «δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που χαρακτηρίσαμε την υπόθεση της προανακριτικής ως μεγάλο φιάσκο και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν με τις μεθοδεύσεις τους να μας δικαιώσουν». Τονίζει ότι «σήμερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξεπέρασαν κάθε όριο, εξευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή». Συγκεκριμένα, δηλώνει ότι «απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να "διορθώσουν" βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το "λάθος" ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά "σωστά"». Παραθέτει, δε, το βίντεο με το περιστατικό: https://www.youtube.com/watch?v=L86VSoWwR-A&feature=emb_title

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μας έχει συνηθίσει σε αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές», όμως «δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «ο πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ, ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗ-
  ΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙ-
  ΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ?????
  === ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ
  ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΙΚΑΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  === ΚΑΤ’ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ
  ΜΑΤΡΙΧ24, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΩΣ
  ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΤΙ-
  ΣΤΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
  === ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΟΙΟΙ ΠΟΝΑΝΕ !!!!!!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.