ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτόνομα όμως...

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από το ΚΙΝΑΛ

Τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση σηκώνει το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την αφενός για έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση που προκαλεί η πανδημία, αφετέρου για αλαζονεία των στελεχών της που σε πολλές περιπτώσεις -όπως καταγγέλλουν- δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση όχι μόνο με άλλα κόμματα, αλλά ακόμα και με τους κοινωνικούς εταίρους, απαιτώντας να γίνει αυτό που οι ίδιοι επιθυμούν με αφορμή μόνο την πανδημία. Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη ‘παίζουν το χαρτί’ της Σοσιαλδημοκρατίας, επιμένοντας στην ανάγκη ισχυρού κράτους και ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου.

«Η κυβέρνηση εμφανίζει όλο και περισσότερο τάσεις αλαζονείας και αυταρχισμού», παρατήρησε την προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, παρατηρώντας μεταξύ άλλων πελατειακές λογικές, αδιαφανείς συμβάσεις, προκλητικές αποφάσεις στην Παιδεία, το μεταναστευτικό, το περιβάλλον, τον κατώτερο μισθό κ.ο.κ. «Η πολιτική αυτή είναι στη φύση της συντηρητικής παράταξης, που κάθε φορά που αισθάνονται ισχυροί, λόγω συγκυρίας, εγκαταλείπουν το προσωπείο της συναίνεσης και του φιλελευθερισμού», είπε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι ακολουθεί τον δρόμο της πόλωσης και του διχασμού, προσφέροντας ‘βούτυρο στο ψωμί’ των λαϊκιστών.

Δεν είναι λίγοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης που έχουν ενοχλήσει την Χαριλάου Τρικούπη, ακριβώς τη στιγμή που εκείνη καταθέτει προτάσεις για την ομαλότερη έξοδο από την κρίση, με την κοινωνία και δη τους ασθενέστερους συμπολίτες μας να παραμένουν όρθιοι. Από την επιλογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ως την άρνηση της υπουργού Παιδείας στον διάλογο και η έκδοση εγκυκλίου πριν καν περάσει το νομοσχέδιό της, και από τη μη συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους στο θέμα του κατώτερου μισθού και τα εργασιακά ως την καταστολή στις πλατείες και τη λογική περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας, στο Κίνημα Αλλαγής μιλούν για κυβερνητική αλαζονεία, την οποία δεν έχουν σκοπό να δεχθούν.

Από την άλλη πλευρά, πάντως επιμένουν -προς αποφυγή παρεξηγήσεων- στην συνεδριακή τους απόφαση για αυτόνομη πορεία, κλείνοντας τη συζήτηση περί ‘μετώπου’ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ‘αδειάζοντας’ ακόμα και ιστορικά στελέχη του χώρου που μιλούν για διάλογο με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.