ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

Στο πλάι της εμπορικής επιχείρησης μέσα στην κρίση

Στο πλάι της εμπορικής επιχείρησης επιθυμεί να σταθεί το Κίνημα Αλλαγής, ως αρωγός στην προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων εμπόρων στην χώρα μας να μείνουν όρθιοι στην κρίση.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά χθες, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί με συνεργάτες της, με το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. «Προτείναμε έγκαιρα ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό, συνεκτικό Ενδιάμεσο Πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων ώστε να μείνει ‘ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία’. Σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της παραγωγής και της κοινωνίας. Εκφράζοντας τις πραγματικές ανάγκες τους», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι αυτή είναι η αντίληψη της Χαριλάου Τρικούπη για τον ρόλο της ως αντιπολίτευση, απέναντι στις ‘συντηρητικές επιλογές’ και τα ‘ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα’, όπως η ίδια τα χαρακτήρισε.

Παρατηρώντας ότι οι Τράπεζες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει οικονομική κρίση, και μάλιστα παρά την ενεργό στήριξη της ΕΚΤ και η κυβέρνηση περιορίζεται να τις ‘εκλιπαρεί’, όπως είπε, με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων να μην έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε ‘επιβεβλημένο’ να διευρυνθεί σημαντικά ο κύκλος των δικαιούχων για το πρόγραμμα ρευστότητας, και πέραν των τραπεζικά ενήμερων ως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με κύριο κριτήριο τη βιωσιμότητα. Η ίδια δεσμεύθηκε το Κίνημα Αλλαγής να συνεχίσει την προσπάθεια με συνεχείς πρωτοβουλίες και στη Βουλή, προκειμένου να υιοθετηθούν οι προτάσεις του κόμματός της, που εκτιμά ότι κρατούν ‘ζωντανές’ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι εξής :

- Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και 50% για όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

- Αύξηση του συνολικού ποσού για την επιστρεπτέα προκαταβολή τουλάχιστον στα 3 δις ευρώ

- Κάλυψη και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων

- Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους επαγγελματίες

- Προστασία της Α' κατοικίας από πλειστηριασμούς, με παράταση ισχύος του σχετικού νόμου του ΠΑΣΟΚ το 2011 ως το τέλος του έτους

- Επαναφορά για δύο χρόνια του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη χαιρετίζουν την πρόταση της ΕΣΕΕ για επιδότηση ενοικίου κατά 40% από το κράτος για τις πληγείσες επιχειρήσεις, ως το τέλος του 2020, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Παρατηρούν εξάλλου ότι ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.