ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλες οι εστίες έντασης που ανεβάζουν κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο

Τέλος καραντίνας και... συναίνεσης

Την ολική επαναφορά της πολιτικής επικαιρότητας και του δημοσίου διαλόγου στα προ κορωνοϊού επίπεδα δρομολογούν οι δύο βασικοί «μονομάχοι», καθώς τόσο οι κινήσεις της κυβέρνησης, όσο και εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι ουδείς επιδιώκει την διατήρηση του κλίματος συναίνεσης που εμπεδώθηκε όσο η επιδημία του κορωνοϊού καθιστούσε επιβεβλημένη την καραντίνα.

Σημειωτέον πως, παρά την «τάση» του ΣΥΡΙΖΑ προς την σκληρή και οξεία κριτική, στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι εκείνα «απλώς απαντούν στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες». «Εμείς επιλέξαμε να φέρουμε πατ κιουτ περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ξηλώνει τα πάντα εν μέσω πανδημίας; Ή μήπως εμείς φέρνουμε μεταναστευτικό και νέο νόμο πλαίσιο για την παιδεία με κλειστή Βουλή; Για να μην αναφερθώ στην «πρεμούρα» επανέναρξης των εργασιών της προανακριτικής για τη Novartis», επισημαίνει με νόημα ανώτατος παράγοντας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να κόβει το νήμα της συναίνεσης και να επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση.

Γενικό σφυροκόπημα

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι σαν... έτοιμος από καιρό. Αυτό φάνηκε χθες με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, αφού ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, αντιμετώπισε συνολικό «σφυροκόπημα» χθες στη Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει γενικευμένη επίθεση τόσο μέσω του αρμόδιου «σκιώδους» υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου, όσο και με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Επιπροσθέτως, τα κοινοβουλευτικά έδρανα «γέμισε» και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ενεπλάκη σε μία σφοδρή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας τον λόγο επειδή από το ελληνικό κείμενο με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που κατατέθηκε στην Κομισιόν απουσίαζε το... δυσμενές σενάριο ύφεσης για το 2020, που αποδείχθηκε ότι φτάνει στο 7,9%!

Πέραν αυτών, η Κουμουνδούρου συνεχίζει το γενικό «σφυροκόπημα» εφ’ όλης της πολιτικής ύλης: ήδη από χθες, με την τηλεδιάσκεψη που είχε περιβαλλοντικούς φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο κάδρο της αντιπαράθεσης για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη -κάτι που θα κάνει σήμερα με περισσότερη έμφαση, αφού θα λάβει το λόγο στη Βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Συν τοις άλλοις, η Κουμουνδούρου ήδη «σηκώνει» και το θέμα των «αόρατων» εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός προέβη σε ειδική παρέμβαση για το θέμα στην εκπομπή του δημοσιογράφου -και πρώην υπουργού Πολιτισμού- Νίκου Ξυδάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.