ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηρώδειο 15 και 16 Ιουλίου 2020

Θάνος Μικρούστσικος: «Τους προβολείς στήσε» - Συναυλία αφιερωμένη στη θεατρική μουσική του αξεπέραστου συνθέτη

«Η τέχνη δεν πρέπει ν’ αντανακλά σαν τον καθρέφτη/ μα σαν φακός να μεγεθύνει». Ήταν Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, λίγο πριν το «φευγιό» του 2019, η καρδιά του σπουδαίου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου σταμάτησε να χτυπά, έπειτα από δυόμισι χρόνια παλικαρίσιας μάχης με τον καρκίνο.

Εκείνο το απόγευμα λοιπόν, με τραγούδια και μελωδίες που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές, αποχαιρετίσαμε έναν μεγάλο συνθέτη, που καθόρισε, με το έργο και την παρουσία του, τη μουσική σκηνή της Ελλάδας και ανανέωσε το πολιτιστικό της τοπίο από διάφορες θεσμικές θέσεις. Ανάμεσα στα άλλα, υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του. Γι’ αυτό και το Φεστιβάλ τον τιμά φέτος με μια παράσταση στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στη μουσική του για το θέατρο (1972-2019).

Στην παράσταση «Τους προβολείς στήσε» θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και μόνο 800 θεατές θα μπορέσουν να την απολαύσουν.

Ένας μουσικός περίπατος με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Μουσική για το θέατρο, σε έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, τραγούδια σε ποίηση του Ρίτσου, του Καβάφη, του Καββαδία.

Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε «alter ego» του, θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης. Ανάμεσα στις νότες, λέξεις και κείμενα με την υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

Οι άλλες δυο συναυλίες, που θα είναι και αυτές διήμερες, ονομάζονται «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη και «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο» με την Μόνικα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.