ΕΛΛΑΔΑ

«Συνέχισαν να μας χτυπούν ακόμη και όταν αποχωρούσαμε», καταγέλλουν οι κάτοικοι

Τήνος: Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε διαμαρτυρία για τις ανεμογεννήτριες!

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Τήνο, όπου κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις!

Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, επιτέθηκε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20/5) στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή Πράσα, της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν στην κινητοποίηση για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, χαρακτηριστικό της βίαιης καταστολής είναι πως παρότι οι διαδηλωτές αποχωρούσαν από το χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους χτυπούν και να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες!

«Οι "πράσινες" μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αναγραφόταν στο πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, αλλά και η δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Τήνο, Αννα Μαρανδέλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές και οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Τήνου ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από άλλα νησιά, κατήγγειλε εδώ και μέρες η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου, επισημαίνοντας ότι «ο καταστροφικός κατήφορος για το περιβάλλον και την οικονομία των νησιών στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε βήμα - βήμα από όλους τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, αλλά και προς ημεδαπούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία και την καταστολή».

«Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά, αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό του! Καταδικάζουμε τη κυβέρνηση για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπολύει εναντίον του Τηνιακού λαού για να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις του. Να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις και να κάνει δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων της Τήνου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === ….ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
  ΤΟΥ Κ.Κ.Ε., ΚΑΘΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟ-
  ΝΤΟΣ.
  === ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 100% ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΕΣ,
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩ-
  ΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ.
  === ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ?
  ΜΑ ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑ
  ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ,
  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΟΥΔΕΝΟΣ Η ΥΓΕΙΑ ΕΒΛΑΦΘΗ,
  ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΟΙΩΣΕ ΚΑΤΙ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!!!!!!!!!
  === ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ …………

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.