ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή η πιλότος

Τραγωδία στον Καναδά: Συνετρίβη αεροσκάφος σε αεροπορική επίδειξη

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στον Καναδά κατά την διάρκεια αεροπορικής επίδειξης, όταν συνεντρίβη αεροσκάφος, με αποτέλεσμα μία πιλότος να χάσει τη ζωή της. Το δυστύχημα συνέβη στη  γειτονιά Κάμλουπς, στη βρετανική Κολομβία του Καναδά, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης που είχε ως σκοπό να τονώσει το ηθικό μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Από την πτώση προκλήθηκε φωτιά σε ένα σπίτι, ενώ ένα ακόμα μέλος του πληρώματος τραυματίσθηκε. Στα διεθνή Μέσα μάλιστα δημοσιεύουν ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το πλήρωμα να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος προκειμένου να απομακρυνθεί από το αεροσκάφος που μετά από μία περίεργη πορεία, άρχισε να πέφτει.

Μετά το δυστύχημα η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Καναδά ανέφερε σε tweet: «Με μεγάλη οδύνη ανακοινώνουμε πως ένα μέλος της ομάδας CF Snowbirds πέθανε κι ένα ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά».

Τα αεροσκάφη της ομάδας Snowbirds (ανάλογης των βρετανικών Red Arrows και των αμερικανικών Blue Angels) πραγματοποιούν τον τελευταίο μήνα αεροπορικές επιδείξεις που έχει ως σκοπό να ενισχύσει το ηθικό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάρτυρας που ζει ακριβώς απέναντι από το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος δήλωσε ότι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και τότε το είχε συντρίβεται στο έδαφος. «Απλώς εξερράγη. Σκόρπισε παντού», είπε Ρόουν Μίλερ και συνέχισε εξηγώντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι από τα συντρίμμια βρέθηκε στην αυλή της. Σύμφωνα με τα όσα της είπαν οι αστυνομικοί επρόκειτο γα το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Το αεροσκάφος της πιλότου Jenn MacDougall φέρεται να έπιασε φωτιά λίγο μετά την απογείωσή του και, όπως καταγράφεται σε ερασιτεχνικό βίντεο, ακολούθησε κάθετη πτώση, καταλήγοντας σε κήπο σπιτιού. «Δεν υπήρξε θόρυβος, ήταν περίεργο. Και μετά το ένα αεροσκάφος απλώς άρχισε μια κάθετη πτώση και έπεσε από τον ουρανό. Απλώς έπεσε, προκαλώντας ένα σύννεφο κατάμαυρου καπνού» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Μετά την πτώση, το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ συντρίμμια εκτοξεύτηκαν στη γύρω περιοχή. «Απλώς εξεράγη και σκορπίστηκε παντού. Για την ακρίβεια, στον κήπο του σπιτιού μου κατέληξε ένα μεγάλο κομμάτι του αεροσκάφους. Οι αστυνομικοί είπαν πως ήταν η θέση του πιλότου που εκτοξεύτηκε» είπε άλλη αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της περιοχής.

Μιλώντας στο CBC, ο Τζο Λερού είπε ότι άκουσε περίεργους θορύβους από τον ουρανό.«Καθώς κοιτούσα περισσότερο, είδα περισσότερο καπνό και ξαφνικά βγήκε ένας αγωγός από το αεροπλάνο και σχεδόν αμέσως καθώς ένα αλεξίπτωτο βγήκε από το αεροπλάνο, το αεροπλάνο είχε εκραγεί», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά συνέβησαν πολύ γρήγορα».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/kanadas-pilotos-skotothike-aeroporiki-epideixi

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.