ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Πρόωρη» χαρακτήρισε την οριστική διακοπή της σεζόν στη Γαλλία ο πρόεδρος της UEFA

Τσεφέριν: «Το 80% των πρωταθλημάτων θα συνεχιστεί»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, χαρακτήρισε «πρόωρο» τον τερματισμό της σεζόν στην Ligue 1 στα τέλη Απριλίου, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ενώ επισήμανε ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη θα ολοκληρωθούν.

«Για μένα, η απόφαση ήταν πρόωρη», δήλωσε ο Τσεφέριν σε συνέντευξή του στο BeIn Sport, αναφορικά με το γαλλικό πρωτάθλημα. «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ακυρώθηκε η σεζόν τόσο νωρίς... Δεν είναι ιδανικό, γιατί τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν πολύ και όλοι μπορούν να παίξουν εκτός από λίγα πρωταθλήματα. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να τερματίσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα τελειώσουν τη σεζόν. Όσοι δεν το κάνουν και είναι επιλογή τους, θα πρέπει να παίξουν τα προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA. Πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τις ημερομηνίες, αλλά μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα ολοκληρωθεί, αν όλα παραμείνουν όπως είναι, τον Αύγουστο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι ξεχωριστό πράγμα και θα αποφασίσουν ξεχωριστά πώς θέλουν να προχωρήσουν, αλλά όπως είπα και πριν, νομίζω ότι τουλάχιστον το 80% θα τελειώσει τη σεζόν.
Αλλά και πάλι στη Γαλλία, είναι κυβερνητική απόφαση, και τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι, εκτός από το να τη σεβαστούν», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της σεζόν στις 30 Απριλίου. «Έχουμε δύο γαλλικούς συλλόγους που παίζουν το Champions League (σ.σ. Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ), και τώρα δεν πρόκειται να παίξουν μέχρι τον Αύγουστο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό για αυτές τις ομάδες, να μην παίζουν και λίγο μετά να έχουν σκληρούς και σημαντικούς αγώνες όπως αυτοί», πρόσθεσε ο Τσεφερίν. «Έχω ακούσει για μερικά, ας πούμε προβλήματα σε αυτό το θέμα, αλλά είναι ένα θέμα που το αφήνω στο γαλλικό πρωτάθλημα και στις γαλλικές αρχές να το φροντίσουν», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.