ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25

Βαρουφάκης: «Μητσοτάκης, Τσίπρας, Γεννηματά τελείωσαν το ευρωομόλογο και φέρνουν 5ο μνημόνιο»

«Βέλη» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος τους κατηγόρησε για τη στάση τους έναντι της ΕΕ, με την οποία «φέρνουν πέμπτο μνημόνιο».

Σε δήλωση του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δηλώνει ότι Μητσοτάκης, Τσίπρας και Γεννήματα ευθύνονται για την αποτυχία έκδοσης ευρωομολόγου και υπογραμμίζει ότι το «παραμύθι τους φέρνει πέμπτο μνημόνιο». Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η φράση του ότι η «ολιγαρχία στον ευρωπαϊκό Νότο είναι πιο ανήθικη και χυδαιότερη από την ολιγαρχία του Βορρά».

Στη δήλωση του, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει:

Γιατί οι βόρειες χώρες να δεχθούν κοινό χρέος όταν ακόμη ένα μνημόνιο, με νέα δάνεια από τον ESΜ ή αλλού, μπορεί να κάνει τη δουλειά;

Το ευρωομόλογο το τελείωσαν:

– Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την Ελλάδα που επιστρέφει.

– Ο κ. Τσίπρας που ζητωκραύγαζε ότι συναινετικά με την τρόικα μας έβγαλε από τα μνημόνια αφού είχε υπογράψει το 3ο και υπέγραφε το 4ο.

– Οι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θυσιάστηκαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια δένοντάς την χειροπόδαρα με το 1ο και το 2ο μνημόνιο.

«Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το βασικό», προσθέτει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25: «Ο Ολλανδός ή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν θα δεχθούν το ευρωομόλογο όσο τους λένε οι «ηγέτες», το Μνημονιακό Τόξο, του Νότου πως τα Μνημόνια πέτυχαν!».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, «στο ΜέΡΑ25, κομμάτι του αυθεντικά διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, λέμε κάτι απλό: Η ολιγαρχία της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας είναι, αν μη τι άλλο, κατά τι πιο ανήθικη, πιο διεφθαρμένη και χυδαιότερη από την ολιγαρχία του Βορρά».

«Την ώρα που το DiEM25 εργάζεται πυρετωδώς για ένα μέτωπο πανευρωπαϊκό εναντίον της ολιγαρχίας -χωρίς σύνορα- το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα παλλαϊκό μέτωπο εναντίον του 5ου μνημόνιου που φέρνει το παραμύθι των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά ότι, δήθεν, τα τέσσερα μνημόνιά τους έσωσαν την χώρα» καταλήγει, στη δήλωσή του, ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.