ΚΟΣΜΟΣ

Σε δύσκολη θέση η πραξικοπηματική κυβέρνηση της Τζανίνε Άνιες - Υπερκοστολογούσαν αναπνευστήρες

Βολιβία: Ο υπουργός Υγείας συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς με ιατρικό υλικό!

Οι αρχές της Βολιβίας συνέλαβαν σήμερα τον Μαρσέλο Ναβάχας, υπουργό Υγείας της πραξικοπηματικής κυβέρνησης της Τζανίνε Άνιες, ως ύποπτο για διαφθορά στο πλαίσιο της αγοράς 179 ιατρικών αναπνευστήρων από μια ισπανική εταιρεία προκειμένου να διατεθούν για τους ασθενείς με κορωνοϊό!

Για την ίδια υπόθεση έχουν προσαχθεί επίσης και δύο άλλοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας.

Η αγορά των 179 αναπνευστήρων έναντι περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτήθηκε από τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (IDB). Για τον λόγο αυτό, δύο υπάλληλοι αυτού του διεθνούς οικονομικού θεσμού έχουν κληθεί στην αστυνομία για κατάθεση.

Η Βολιβία αγόρασε τον ιατρικό εξοπλισμό από μια ισπανική εταιρεία έναντι 27.683 δολαρίων για κάθε αναπνευστήρα. Ωστόσο, η εταιρεία τούς διέθετε έναντι 9.500-11.000 ευρώ (μεταξύ 10.312-11.941 δολαρίων). Μια άλλη ισπανική εταιρεία έπαιξε ρόλο μεσολαβητή.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν ότι οι συσκευές αυτές δεν ήταν κατάλληλες για τις μονάδες εντατικής θεραπείας των βολιβιανών νοσοκομείων. Άρχισαν τότε να κυκλοφορούν οι πρώτες πληροφορίες για την υπερκοστολόγησή τους!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.