ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι αποφασίστηκε

Volley League Ανδρών: Hμιτελικοί σε ουδέτερο και τελικοί στις έδρες των ομάδων

Ο πρωταθλητής στη Volley League των Ανδρών για την περίοδο 2019-20 θα αναδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο κι όχι στα χαρτιά.

Αυτό αποφάσισε, με ψήφους 9-1, το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ, σε συνέχεια της συνεδρίασης της 12ης Μαΐου, η οποία είχε διακοπεί. Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί υπό τη μορφή φάιναλ-4, με τη συμμετοχή των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως, είχαν προηγηθεί αδιέξοδα. Αρχικά, έγινε ψηφοφορία για να επικυρωθεί ως τελική βαθμολογία η τελική κατάταξη της 16ης αγωνιστικής, με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Η πρόταση έλαβε 7 ψήφους υπέρ (Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, Ηρακλής, Κηφισιά, Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ), δύο κατά (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), ενώ η Ελπίδα Αμπελοκήπων, που για την ίδια πρόταση στην προηγούμενη συνεδρίαση (12/5) είχε ψηφίσει υπέρ, αυτή τη φορά επέλεξε «λευκό».

Επειδή όμως απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων (8 στους 10), ξεκίνησε συζήτηση για να παίξουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της κατάταξης κατά τη στιγμή της διακοπής. Ο Παναθηναϊκός πρότεινε φάιναλ-4 στο ΟΑΚΑ (τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου), πρόταση που προκρίθηκε με 9-1 ψήφους, καθώς μειοψήφησε ο ΠΑΟΚ.

Η Λίγκα ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η υπάρχουσα προκήρυξη του πρωταθλήματος με όλες τις αλλαγές. Συμφωνήθηκε το σύστημα των αγώνων να είναι οι ημιτελικοί και οι τελικοί, που θα κριθούν στις δύο νίκες. Τα ζευγάρια είναι: Ολυμπιακός (1)-Φοίνικας(4) και ΠΑΟΚ (2)-Παναθηναϊκός (3).

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο στην Αθήνα, κατά προτίμηση στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί ύστερα από συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ οι τελικοί στις έδρες των ομάδων που θα προκριθούν.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων θα οριστούν μετά από συνεννόηση της Ε.Σ.Α.Π. με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, ενώ για τις ημερομηνίες και για όλα τα οργανωτικά θέματα συνέχισης του πρωταθλήματος θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις της Λίγκας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.