ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι συγχωροχάρτι στη ΝΔ...

Αδύναμος να ασκήσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ

Το δικό της μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες όλης της χώρας, έστειλε από τη Δυτική Μακεδονία όπου βρέθηκε, η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της. «Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα της είναι το μόνο πραγματικά προοδευτικό αντίβαρο στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, το ‘μαγαζί’ και τα ‘παραμάγαζα’, σοκάρουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αποδίδοντας μεγάλες πολιτικές ευθύνες στον επικεφαλής της προηγούμενης κυβέρνησης, τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι μεγάλες και καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο και αναξιόπιστο να ασκήσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα», είπε, παρουσιάζοντας το κόμμα της ως αυτό που θα εμποδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει τις ‘συντηρητικές’ του πολιτικές.

Στο Κίνημα Αλλαγής, εξάλλου, μιλούν για τον ΣΥΡΙΖΑ ως να έχει χάσει απολύτως πια το ηθικό του πλεονέκτημα. «Ενώ η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσιαζόταν ως μία αντιμνημονιακή και φιλολαϊκή κυβέρνηση που βάζει μπροστά τα συμφέροντα του λαού, στην πραγματικότητα, προσπαθούσε να εδραιωθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία», είπε μιλώντας στο Mega, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, κάνοντας λόγο για έναν μηχανισμό που στήθηκε και ο οποίος στο ένα πόδι είχε τον κ. Καμμένο και στο άλλο τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει για την Χαριλάου Τρικούπη ότι θα πρέπει να δοθεί... συγχωροχάρτι στη ΝΔ, που πιθανώς αρέσκεται στην αλλαγή ατζέντας που επιβάλλουν οι αποκαλύψεις γύρω από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Παρ’ όλο που όσα βγαίνουν στην επιφάνεια, έχουν μεγάλη σημασία, η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν καμία διαφορά στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο», είπε ο κ. Βλάχος, ζητώντας την ίδια ώρα διαφάνεια και λογοδοσία εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, για όλα. Για αυτό και ζήτησε για άλλη μία φορά εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής να δοθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση στη δημοσιότητα οι δαπάνες της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για την πανδημία, όλο το προηγούμενο διάστημα, από το ξέσπασμά της στην χώρα μας μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.