Neo

Αναποτελεσματική η επιχείρηση «Ειρήνη»

Το θέμα της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης «Ειρήνη» θέτει με γραπτή του ερώτηση ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο δημοσιευμάτων που έφεραν στο φως την αποτυχία της επιχείρησης να σταματήσει και να ελέγξει εμπορικό πλοίο που ξεκίνησε από την Τουρκία.

Από τις 26 Μαΐου ακόμα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει το θέμα της επιχειρησιακής ενίσχυσης της επιχείρησης στον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Τζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας. Η απάντηση που είχε πάρει τότε προϊδέαζε για ενίσχυση με τουλάχιστον δύο φρεγάτες από την Ιταλία και την Ελλάδα, της γαλλικής που ήδη συμμετείχε. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως φάνηκε ότι το μόνο διαθέσιμο πλοίο της επιχείρησης ήταν η ελληνική φρεγάτα ‘Σπέτσαι’, με το εμπορικό πλοίο συνοδεία τριών τουρκικών φρεγατών να αρνείται τον έλεγχο.

Στην νέα του ερώτηση λοιπόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του Κινήματος αλλαγής ζητά σαφείς απαντήσεις, ζητώντας για παράδειγμα να μάθει ποια θα είναι η αντίδραση του επιχειρησιακού διοικητή την επόμενη φορά που κάποιο πλοίο θα αρνηθεί τον έλεγχο από πλοία που ανήκουν στην επιχείρηση, και αν προτίθεται να προτείνει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.