ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πολιτική Προστασία στο επίκεντρο τηλε-συζήτησης του ΚΙΝΑΛ

Ανενεργός ο νόμος έξι μήνες μετά την ψήφισή του

Τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα, έκρουσε κατά τη διάρκεια τηλε-ημερίδας του Κινήματος Αλλαγής για την Πολιτική Προστασία, η Φώφη Γεννηματά, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι έξι μήνες μετά την ψήφισή του, ο σχετικός νόμος παραμένει ανενεργός στα βασικά του σημεία.

Σημειώνοντας ότι στη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας αναδείχθηκε παγκοσμίως ο ρόλος των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας είναι η μετάβαση από τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας, με την έννοια της ομπρέλας υπό την οποία ομαδοποιούνται οι σύγχρονοι κίνδυνοι και απειλές. «Η ταχύτητα των αλλαγών τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο εθνικό επίπεδο, επιβάλλει μια διαρκή εγρήγορση για την υιοθέτηση των βέλτιστων λύσεων. Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει πολλά», παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά, επιχειρώντας να βάλει στο ‘παιχνίδι’ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Είναι αναμφίβολα υποχρέωση του κράτους ο κεντρικός σχεδιασμός αντιμετώπισης κρίσεων και ο συντονισμός και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο διακυβέρνησης. Είναι όμως επίσης απαραίτητο τα σχέδια αυτά να εξειδικεύονται και να εφαρμόζονται στο επίπεδο του Δήμου», είπε, επισημαίνοντας ότι χωρίς την ολοκλήρωση του δικτύου σε όλα τα αναγκαία επίπεδα, η πολιτική προστασία θα παραμένει αναποτελεσματική.

Ιδιαίτερη μνεία, επιφύλαξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην ΕΕ, που στηρίζεται κατά προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και χρειάζεται γρήγορα αντανακλαστικά, κάτι που δεν έδειξε στην πανδημία. Εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι με την συνεχή βελτίωση και ενίσχυση σε μέσα και δυνατότητα του “RescEU”, θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται με τη συμμετοχή και του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και δεσμεύθηκε για τη συμβολή του Κινήματος Αλλαγής στην περαιτέρω ανάπτυξή του...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.