ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν δεχόμαστε οι ζωές των εργατών να γίνονται θυσία για τα κέρδη»

Χαλκίδα: Νέο εργατικό δυστύχημα - Οικοδόμος σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Πέμπτη (11/6), στη Χαλκίδα, όταν ένας 50χρονος οικοδόμος σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο άτυχος οικοδόμος πραγματοποιούσε εργασίες στον 2ο όροφο κτιρίου, από όπου -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- βρέθηκε στο κενό.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τα συλλυπητήρια για το θάνατο του 50χρονου, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί οι ζωές των εργατών να γίνεται θυσία για τα κέρδη, αφού «δεν είναι ατυχήματα που τα φέρνει η... κακιά η ώρα».

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Δεν δεχόμαστε οι ζωές των εργατών να γίνονται θυσία για τα κέρδη. Δεν είναι ατυχήματα που τα φέρνει η κακιά στιγμή οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στους χώρους δουλειάς, που καθημερινά συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, ούτε οφείλονται στην απροσεξία των θυμάτων.

Το κυνήγι του κέρδους και της μείωσης του κόστους έχει σαν αποτέλεσμα να μην παίρνονται μέτρα ασφαλείας, να υπάρχει εντατικοποίηση και πίεση να βγει γρήγορα η δουλειά. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, και δεν ξεκουράζονται. Οι μισθοί πείνας έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν τα απαραίτητα αγαθά για να αναπληρώνουν τις δυνάμεις τους. Οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας οδηγούν στο θάνατο ή σε μόνιμες βλάβες όσων τραυματίζονται όπως και δεν υπάρχει πρόληψη και έλεγχος για προβλήματα υγείας. Οι έλεγχοι είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν μπορεί να ανεχτούμε άλλα εγκλήματα σε βάρος της Εργατικής Τάξης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει σε στη στελέχωση και χρηματοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών και την πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.