ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Χαρίτσης: «Αναζήτηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης για το περιβάλλον»

Το δικό του μήνυμα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανάρτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «η σημερινή μέρα μας βρίσκει στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης» και ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με τις συνταγές του παρελθόντος».

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος, η άναρχη ανάπτυξη, η διαρκής εκταμίευση του συλλογικού μέλλοντος για την μέλλοντος για την ικανοποίηση παροντικών καταναλωτικών αναγκών, ναρκοθετεί την οικολογική ισορροπία και οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Στην ανάρτησή του, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει:

«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μας βρίσκει στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης που υπογραμμίζει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με τις συνταγές του παρελθόντος.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος, η άναρχη ανάπτυξη δίχως κανόνες, η διαρκής εκταμίευση του συλλογικού μέλλοντος για την ικανοποίηση παροντικών καταναλωτικών αναγκών, ναρκοθετεί την οικολογική ισορροπία και οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Η ριζοσπαστική οικολογία, η αναζήτηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης, είναι το ενοποιητικό νήμα που κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε σημείο του πλανήτη που διεκδικούν ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης.

Που θα κάνει πράξη το όραμα για μια οικονομία που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και μια ανάπτυξη που θα είναι περιβαλλοντικα προσανατολισμενη.

Είναι μια μάχη που ήδη έχει ξεκινήσει.

Οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού -όπως βλέπουμε και στη χώρα μας- αρνούνται τους κινδύνους από την καταστροφή του περιβάλλοντος, επιμένουν σε ένα χρεοκοπημένο παραγωγικό μοντέλο, προκρίνουν την ανάπτυξη υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν.

Να παλέψουμε για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό πρότυπο που θα προκρίνει την συλλογική ευημερία, την οικολογική ισορροπία, την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλά εφικτός. Είναι αναγκαίος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.