ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαραίτητη η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια»

Χαρίτσης: «Θετική εξέλιξη η οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία, αλλά...»

Θετική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, θέτοντας όμως και την προϋπόθεση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι μια θετική εξέλιξη με ορισμένους αναγκαίους συμβιβασμούς οι οποίοι, όπως είπε, είναι αποδεκτοί αν η κυβέρνηση προχωρήσει και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη θετική εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο». Οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι, αλλά θα είναι αποδεκτοί εφόσον συνοδευτούν από την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι εξελίξεις στη Λιβύη και η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Σημείωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. «Ανησυχούμε για την ένταση στην περιοχή. Η Ελλάδα ήταν παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή μας. Αυτήν την στιγμή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις».
Χαρίτσης: Οι εικόνες συνωστισμού δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκό κράτος

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρουσιάζονται σήμερα έξω από την υπηρεσία ασύλου, τόνισε ότι είναι εικόνες που δεν αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μη χαθεί η καλή εικόνα. «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι πολύ ανησυχητικές. Η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο. Είμαστε υπέρ των κανόνων για όλους», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.