ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» στο debate από την Χαριλάου Τρικούπη

Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σενάρια περί συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά δεν υπάρχουν». Πρόκειται για την μονότονη πια απάντηση των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στις συνεχείς εκκλήσεις εκ μέρους της Κουμουνδούρου για σύγκληση, με αφορμή και την τελευταία αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα περί ‘ντιμπέιτ’ που θα μπορούσε να γίνει μεταξύ του ίδιου και της Φώφης Γεννηματά ώστε να συζητήσουν δημόσια στη βάση της ανάγκης της χώρας για κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας.

«Ντιμπέιτ κάνουμε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και για σημαντικά θέματα», είναι η επίσημη απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, με επιμέρους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να ‘βγαίνουν μπροστά’ πολύ πιο επιθετικά, κλείνοντας τη συζήτηση.

«Καλά κάνει και σκέφτεται με ποιο τρόπο θα επιβιώσει ένα κόμμα που αφού έχασε την εξουσία, έχασε τον βηματισμό του. Υπάρχουν εμφύλιοι σπαραγμοί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τριχοτομηθεί. Όμως το ταγκό θέλει δύο», υποστήριξε η Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στο Mega. Καταλογίζοντας μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει τους συντρόφους τους, την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και όσα έλεγε χθες, για να επιβιώσει, θύμισε με νόημα ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αρνηθεί πολλές φορές τις προτάσεις προσέγγισης του Τσίπρα, τις οποίες και απέδωσε σε «απελπισία». «Η απελπισία όμως που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει να πιστεύει ότι η επιμονή θα φέρει αποτέλεσμα», κατέληξε η Χαρά Κεφαλίδου.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι τα δύο κόμματα έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για πρώην στελέχη του κόμματός του που βρήκαν εσχάτως πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η δική μου η γενιά έμεινε στα δύσκολα. Και στο 4% και στο 44%. Γιατί δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Κάποιοι άλλοι που πολιτικά εξαγοράστηκαν για θέσεις, είναι άλλο θέμα», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ντιμπέιτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά. «Τα debate θα γίνουν παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών. Αυτά είναι χρήσιμα», είπε μιλώντας στο Mega, θυμίζοντας ότι όταν ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του ήταν για πολλά χρόνια στο 4% εκείνος σεβόταν την αυτονομία τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.