ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν την Πέμπτη με το Περιβάλλον...

Διαδικτυακές συζητήσεις στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ

Τις ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις που οργανώνει στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική του Συνδιάσκεψη, η οποία προγραμματίζεται -εκτός απροόπτου- για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζει την Πέμπτη 4 Ιουνίου το Κίνημα Αλλαγής.

Με το θέμα να μην είναι άλλο από την πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον, η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με αφορμή το γεγονός ότι η επομένη, 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. «Ξεκινάμε από αυτή την εκδήλωση πιστοί στην δέσμευσή μας, ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης για την μετά την πανδημία εποχή θα βασίζεται στην Πράσινη Συμφωνία», λένε, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο με ρήτρες βιωσιμότητας για την απορρόφηση των χρημάτων που θα δοθούν από την ΕΕ. Επιλέγουν δε, να διαμορφώνουν σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς της κοινωνίας και τους πολίτες τις θέσεις τους, το δικό τους σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενέργεια, τις μεταφορές, την διαχείριση απορριμμάτων κλπ, όπως χαρακτηριστικά λένε, συνεχίζοντας την παράδοση πρώτα να μιλούν με τους ενδιαφερομένους και μετά να προτείνουν τις λύσεις.

Στόχος του Κινήματος μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι να ανοίξει όλη την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, ώστε να φιλοξενηθούν απόψεις, ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας μετά την πανδημία. Εκτός από βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, στις συζητήσεις θα συμμετέχουν ειδικοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, των κοινωνικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών. Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, οι συζητήσεις αυτές θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όποτε θα διακοπούν για τα απαραίτητα ‘μπάνια του λαού’, προτού επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, στην τελική πορεία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής. Μέσα από τη διαδικτυακή αυτή ‘πρόσκληση’ διαλόγου, το Κίνημα Αλλαγής απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, και φιλοδοξεί να επικαιροποιήσει τις θέσεις του, να ενισχύσει το προγραμματικό του “οπλοστάσιο” και να δώσει ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο στη νέα Αλλαγή, με τους επιτελείς της Φώφης Γεννηματά να μιλούν για ένα νέο προοδευτικό κοινωνικό συμβόλαιο που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση της Πέμπτης με τίτλο «Για μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα», που θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook (https://www.facebook.com/kinimallagis/) στις 18.00 - 19.30, αυτή θα ανοίξει με την εισαγωγική τοποθέτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ενώ τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Στο διαδικτυακό ‘πάνελ’ θα βρεθούν ακόμα οι :

  • Νίκος Χαραλαμπίδης – Επικεφαλής Greenpeace στην Ελλάδα
  • Παναγιώτης Θεοφανόπουλος – τ. Διοικητής ΟΣΕ
  • Αντώνης Μαυρόπουλος – Πρόεδρος Παγκ. Ομοσπονδίας Διαχείρισης Απορριμμάτων, Σύμβουλος Γ. Γρ. ΟΗΕ
  • Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρωβουλευτής, Κίνημα Αλλαγής
  • Γιώργος Αρβανιτίδης – Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής
  • Παρέμβαση: Γιώργος Αποστολόπουλος – Γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής

Των τοποθετήσεων των καλεσμένων θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις, ενώ το κλείσιμο της εκδήλωσης θα κάνει ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας.

Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν, μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι στο [email protected] .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.