ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Γκιόκας με αφορμή το ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων - Άγριος καβγάς με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

«Διατάγματα χουντικής κοπής του 1971, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης»

«Από την πρώτη του λέξη μέχρι την τελευταία το ν/σ είναι ένα μνημείο αυταρχισμού, συκοφάντησης των αγώνων και των κινητοποιήσεων», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Το πρόβλημα δεν είναι κάποιες συγκεντρώσεις των 50 και 100 όπως λένε ορισμένοι για να δημιουργήσουν ένα προπέτασμα καπνού», εξήγησε ο κ. Γκιόκας, «αλλά ότι όλες οι κινητοποιήσεις θεωρούνται εν δυνάμει εγκληματικές. Με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που θέτει το νομοσχέδιο, ορισμένοι εκ των οποίων είναι χουντικής κοπής, όπως το πώς προσδιορίζεται ο διοργανωτής, που είναι αντιγραφή από διάταγμα του 1971 της χούντας». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα ένα έκτακτο γεγονός, όπως ένα εργατικό ατύχημα, που μπορεί να πυροδοτήσει μια διαμαρτυρία, με τους εργαζόμενους να φεύγουν με αυθόρμητο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν π.χ. στο υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι «με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αυτή η κινητοποίηση επί της ουσίας μπορεί να απαγορευτεί».

Μάλιστα, η συνέντευξη ήταν... επεισοδιακή, αφού οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ (σ.σ. Δημήτρης Οικονόμου, Εύα Αντωνοπούλου) δίχως να διατυπώνουν ερωτήσεις, αλλά να επιχειρηματολογούν υπέρ του νομοσχεδίου με... όλο τους το «είναι», ενώ δεν δίστασαν να επιτεθούν στον βουλευτή του ΚΚΕ και να μην τον αφήνουν να μιλήσει, με τον δημοσιογράφο να φτάνει στο σημείο να πει στον καλεσμένο του «Όχι, δεν θα σας αφήσω να μιλήσετε» για να ακουστεί μόνο η δική του άποψη!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.