ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή τις εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Δημήτρης Καταλειφός: «Χρειάζεται δυναμισμός από το Σωματείο των ηθοποιών, είναι το μόνο που μπορεί να προστατεύσει τον κλάδο»

Ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 25/6 οι εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό να αναφέρεται στην απόφασή του να συμμετάσχει στη διαδικασία, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών», καθώς και το τι σημαίνει ισχυρό ΣΕΗ σε αυτές τις συνθήκες, αφού εξήγησε ότι «χρειάζεται δυναμισμός από το Σωματείο μας, που είναι το μόνο που μπορεί να προστατεύσει τους ηθοποιούς».

Οι εκλογές στην Αθήνα διεξάγονται καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (Κάνιγγος 33). Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Ιούνη από τις 9 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. και την Πέμπτη 25 Ιούνη από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο. Ακόμα, εκλογές θα διεξαχθούν την Πέμπτη 25 Ιούνη από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στην Πάτρα (αίθουσα Σώκαρη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στον 3ο όροφο, πλ. Βασιλέως Γεωργίου Α'), στη Λάρισα (Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»), στο Ηράκλειο Κρήτης (Θέατρο «Μορφές»), στα Χανιά (ΔΗΠΕΘΕ Χανίων) και στον Βόλο (Εργατικό Κέντρο Βόλου).

Η δήλωση του Δημήτρη Καταλειφού:

«Τα πράγματα στο χώρο του θεάτρου ήταν πολύ οριακά - και πριν την πανδημία του κορωνοϊού. Η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και οι απλήρωτες πρόβες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον χώρο, ιδίως για τα νέα παιδιά, που τώρα ξεκινάνε. Είναι δύο πολύ μεγάλα αγκάθια, ιδίως για τους νέους μας ηθοποιούς. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση στον χώρο, που οφείλεται και στη μεγάλη ανασφάλεια που επικρατεί, αν ανοίξουν τα θέατρα κ.λπ.

Από αυτή την έγνοια γι' αυτό το μέλλον που φαίνεται τόσο αόριστο, αποφάσισα να συμμετάσχω στην προσπάθεια που δίνουν αυτά τα παιδιά, να βοηθήσω με τον τρόπο μου και έτσι αποδέχτηκα την πρότασή τους. Με απασχολεί πώς αυτή η Τέχνη και αυτό το επάγγελμα του ηθοποιού θα καταφέρουν να πάρουν πίσω την αξιοπρέπειά τους, που δυστυχώς έχει χαθεί.

Χρειάζεται πολύς κόπος, ιδίως στο ελεύθερο θέατρο. Χρειάζεται δυναμισμός από το Σωματείο μας, που εντέλει είναι και το μόνο που μπορεί να προστατεύσει τους ηθοποιούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι οι ηθοποιοί μεταξύ μας, όποιος και να εκλεγεί, τώρα είναι η ώρα να δούμε πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι κινήσεις μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.