ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Δήμος Πάτρας: Επαναφέρει στην κυβέρνηση το αίτημα για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Το αίτημα της χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για το 2020, επαναφέρει με επιστολή της, προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Για το θέμα, είχε διαβιβαστεί στις 24/3, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, πλήρης φάκελος με τον οποίο υποβλήθηκε το αίτημα χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας με το ποσό των 190.000 ευρώ.

Στην επιστολή επισημαίνεται, πως «είναι γνωστό ότι όλοι οι κλάδοι των καλλιτεχνών -μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών- και γενικότερα των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, μαστίζονται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση. Η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας», προσθέτοντας ότι «η πανδημία διόγκωσε στο έπακρο τα προβλήματα αυτών των εργαζομένων. Κάθε δραστηριότητα στους τομείς απασχόλησής τους (μουσικές και θεατρικές σκηνές, συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφοι, εκθεσιακοί χώροι, αίθουσες τέχνης, μουσεία, χώροι ψυχαγωγίας, φεστιβάλ, εκπαίδευση, τηλεοπτικά γυρίσματα κ.λπ.) διακόπηκε, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των εργαζομένων σε όλους τους χώρους του Πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες να μην έχουν εισόδημα».

Η Κ. Γεροπαναγιώτη τονίζει ότι στο πολύ άσχημο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί «ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων οφείλει να βγει στην πρώτη γραμμή και να στηρίξει έμπρακτα το δοκιμαζόμενο αυτό χώρο και τους καλλιτέχνες. Για αυτό ακριβώς το λόγο, άμεσα επιδιώξαμε και ήρθαμε σε επαφή με τους τοπικούς φορείς και τα τοπικά σωματεία καλλιτεχνών, διαφόρων ειδικοτήτων και ακούσαμε τις προτάσεις τους. Το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών και θεατρικών παραστάσεων θα δοθεί με τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες της πόλης μας, στηρίζοντας τους με αυτό τον τρόπο».

Καταλήγοντας, ενημερώνει μία ακόμα φορά την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, «πως φέτος όλες οι εκδηλώσεις θα προσφερθούν αδάπανα και δωρεάν στους συμπολίτες μας που τώρα προσπαθούν να ξεπεράσουν και να αποκαταστήσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τους, μετά από μια πολύ δύσκολη τρίμηνη κατάσταση που επικράτησε, με το φόβο για την επόμενη μέρα και τη νέα οικονομική κρίση που ακολουθεί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.