ΕΛΛΑΔΑ

Στο 24% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ρεκόρ για ΝΔ

Ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 63%, έναντι 37%, καταγράφει νέα έρευνα της εταιρείας Opinion Poll στην Α' Αθηνών, η οποία επιβεβαιώνει και το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα απολαμβάνει διαφορά ρεκόρ από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, με το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%. Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη εντοπίζεται στο 2,2%.

Η κυβέρνηση επικροτείται για την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας (66% υπέρ με 23% αρνητική άποψη). Οι πολίτες αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα σε ποσοστό 58% έναντι 39%.

Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας το 46% λέει ναι, ενώ όχι απαντά το 52%.

Σχετικά όμως με τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%.

Ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 545 και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Πιο δραστήριοι βουλευτές στην Α’ Αθήνας, απ’ όλα τα κόμματα θεωρούνται κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.