ΕΛΛΑΔΑ

«Κύμα» στήριξης στους Αμερικανούς εργαζόμενους που διαδηλώνουν για τη ζωή τους

Δολοφονία Φλόιντ: Αλληλεγγύη στον λαό των ΗΠΑ που αγωνίζεται ενάντια στον ρατσισμό και τη βαρβαρότητα από Σωματεία και Φορείς

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό και τη βαρβαρότητα, εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς στη χώρα μας, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορντ Φλόιντ, η οποία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου, με τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες να έχουν γονατίσει τον αμερικανικό λαό.

«Η δολοφονία του Φλόιντ, όπως και των διαδηλωτών, είναι συνέχεια των ομαδικών τάφων στην κρίση του κορωνοϊού, των δεκάδων εκατομμυρίων ανέργων, των εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πείνας. Η μπόχα πια από τη σαπίλα του καπιταλισμού, του αμερικάνικου ονείρου, των χρυσών κουταλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να κρυφτεί. Η βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

«Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη προς τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες παλεύουν στους δρόμους των ΗΠΑ ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια και στις δυνάμεις καταστολής που αντιμετωπίζουν τον λαό που κινητοποιείται ως εχθρό», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). «Ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό και τους εργαζόμενους των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια και την αδικία. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και να φτιάξουμε έναν κόσμο στον οποίο θα ζούμε αδελφωμένοι, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», καταλήγει το ΣΕΤΗΠ.

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ που δίνουν ένα σκληρό αγώνα, ενάντια στον ρατσισμό, στη φτώχεια, την ανεργία, την ώρα που μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, αφήνει εκατομμύρια εργαζομένων χωρίς δουλειά και καμία κρατική μέριμνα. Ενώ ταυτόχρονα είναι αντιμέτωποι με την πανδημία του covid-19, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας λόγω του συστήματος Υγείας που λειτουργεί μόνο γι’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν», επισημαίνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία ν. Αττικής.

«Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, οι απόγονοι και φίλοι μαζί με την οργή και κατακραυγή μας για τα ρατσιστικά εγκλήματα και τις δολοφονίες στις ΗΠΑ, τη βαρβαρότητα και τη σαπίλα του συστήματος που φέρνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία και ρατσισμό, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που ξεσηκώθηκαν και στη νεολαία και αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού, για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ», επισημαίνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

«Η δολοφονία του George Floyd προστέθηκε στους χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου, είτε από τον ρατσισμό, είτε από τη φτώχεια. Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

«Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν αποτελεί ένα «μεμονωμένο περιστατικό» αστυνομικής βίας στη λεγόμενη «μεγάλη δημοκρατία» αλλά μια ακόμη επιβεβαίωση της κανονικότητας του νόμου και της τάξης που επικρατεί. Είναι η κανονικότητα της ασύδοτης εξουσίας και της ρατσιστικής βίας της αστυνομίας, που αποτελεί την τακτική της μεταχείρισης των Αφροαμερικανών, των μειονοτήτων, των φτωχών και των άνεργων, στη μητρόπολη του καπιταλισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.