ΚΟΣΜΟΣ

Παραδέχθηκαν ότι θα παρείσφρυαν στις διαδηλώσεις για να προκαλέσουν επεισόδια!

Δολοφονία Φλόιντ: Μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν για σχεδιαζόμενη προβοκάτσια κατά διαδηλώσεων!

Στη σύλληψη τριών μελών ακροδεξιάς οργάνωσης προχώρησαν οι αρχές του Λας Βέγκας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν προβοκάτσια κατά των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη ενάντια στο ρατσισμό και το φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς!

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Νεβάδα, Νίκολας Τρούτανιτς, οι τρεις άνδρες ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Boogaloo» και συνελήφθησαν το Σάββατο, καθ' οδόν προς μία διαδήλωση που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Οι τρεις τράβηξαν την προσοχή των αρχών όταν σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο και γέμισαν μπιτόνια με βενζίνη, ενώ στο αυτοκίνητό τους την ώρα της σύλληψής τους βρέθηκαν βόμβες μολότωφ, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι άνδρες, ο Στίβεν Τ. Πάρσαλ, γνωστός και ως «Κίουι», 35 ετών, ο Άντριου Λίναμ, 23 ετών και ο Ουίλιαμ Λούμις, 40 ετών, παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην ακροδεξιά οργάνωση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, την οποία δημοσιοποιεί το «Associated Press» και οι τρεις δήλωσαν ότι θα παρείσφρυαν στη διαδήλωση ενάντια στη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και να οδηγήσουν σε επέμβαση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση υλικών ζημιών με τη χρήση εκρηκτικών, για παράνομη οπλοκατοχή και αδικήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία. Να σημειωθεί ότι ο Λίναμ είναι έφεδρος του στρατού, ο Πάρσαλ πρώην επαγγελματίας οπλίτης του ναυτικού και ο Λούμις, πρώην επαγγελματίας οπλίτης της της αεροπορίας.

Τόσο ο Λίναμ, όσο και ο Πάρσαλ, παρακολουθούνταν από το FBI, καθώς συμμετείχαν σε ένοπλες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων καραντίνας στο Λας Βέγκας, ενώ είχαν κάνει δηλώσεις κατά του κυβερνήτη της Νεβάδα.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, οι πολιτειακές αρχές της Νεβάδα, όσο και το FBI, αρχίζουν πλέον έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς πλέον εκφράζεται φόβος, ότι πολλά από τα επεισόδια, προκλήθηκαν από ακροδεξιούς προβοκάτορες.

Το «Boogaloo», απαρτίζεται από ακροδεξιές οργανώσεις και ομάδες σε όλες τις ΗΠΑ. Ο όρος «Boogaloo», προέρχεται από μια κινηματογραφική ταινία του 1984 και χρησιμοποιείται από τους ακροδεξιούς ως κώδικας που παραπέμπει σε ένα δεύτερο εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ. Η δημιουργία της ομάδας ξεκίνησε διαδικτυακά, ενώ τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας, έδωσαν το έναυσμα για τη μαζική εμφάνιση των μελών του, οι οποίοι εκτός από τα αυτόματα τυφέκια και τα άλλα βαριά όπλα που κουβαλούν, φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα πάνω από χαβανέζικα πουκάμισα, ως μέσο ταυτοποίησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.